Wie ben ik ?

Dit is een vraag die je jezelf niet zo heel vaak stelt en waar je dan dus toch even over na gaat denken. Laat ik beginnen met te vermelden dat mijn naam Leon van Velden is, die is gemakkelijk. Maar wie ben ik nou echt ? Nou, daar ben ik de laatste jaren wel steeds meer achter gekomen.
Lange tijd had ik diep van binnen het gevoel dat er iets ontbrak aan mijn leven. Ik was onbewust op zoek naar “iets” waarvan ik niet precies wist wat het was.
Ik had het gevoel dat ik op een rotonde leefde en de juiste afslag maar niet kon vinden. Tot dat ik op enig moment een yogastudio binnen stapte en vrijwel direct voelde dat dit het was wat ik zocht. Mijn leven is vanaf dat moment, vooral aan de binnenkant, geleidelijk veranderd van een leven in angst, onzekerheid en heel veel gepieker naar een leven van rust, ontspanning en groeiend vertrouwen.
Het is zo mooi om dichter bij je ware zelf te komen en vanuit het hart te gaan leven.
Het geeft mij een enorm gevoel van dankbaarheid dat ik mijn kennis en ervaringen nu mag gaan inzetten om ook anderen de weg naar hun ware zelf te laten vinden.

Mijn visie

Het is mijn overtuiging dat we als mens niet losstaan van de natuur, maar er juist onderdeel van zijn.
Wie de natuurwetten negeert, verliest de verbinding met de wonderlijke stroom van het leven. Dan “stroomt” het niet meer. Gevoelens van eenzaamheid, frustratie en moedeloosheid zijn het gevolg. We hebben dan de neiging te gaan zoeken naar houvast en controle, vanuit het hoofd. Maar daarmee gaat het niet stromen, we zetten de boel juist nog vaster. Wil je leven en werken vanuit een natuurlijke flow, dan dien je de wetten van jouw natuur en die van het grotere geheel, te respecteren. Dat vraagt om loslaten, vertrouwen en juist even niet iets doen. Hieruit ontstaat bewustwording en dat is de sleutel naar verandering. Dat wat bewust wordt zal automatisch veranderen. Zonder druk en wanneer de tijd er rijp voor is.